SPARK - lasten ja nuortenfestivaali

Tampere, Suomi


La 18.5. klo 12-16, vapaa pääsy
Roskaeläin-työpajklo 12-16

Pyöriikö nurkissasi toisen jalkansa hukannut Barbie, kantensa kadottanut pakasterasia tai värikkäitä muovipusseja? Ota ne mukaan Sparkiin, sillä niille löytyy käyttöä roskaeläimen rakennusaineina. Työpajassa kootaan tarpeettomista ja poisheitetyistä muoviesineistä yhteinen eläinveistos. Työpaja liittyy TR1 Taidehallin Meri hädässä –näyttelyyn ja se järjestetään yhteistyössä Kulttuurikasvatusyksikkö TAITEn, Mediamuseo Rupriikin ja TR1 Taidehallin kanssa.

Muovin murtajat
klo 13

Meri on hädässä ja tarvitsee apuammse! Toiminnallisella museokierroksella seurataan muovin matkaa tehtaasta merieläinten ravinnoksi ja lopulta lautasellemme. Miten muovi syntyy? Ovatko kaikki tavarat tarpeellisia? Minkälaisia käyttötarkoituksia keksit rikki menneelle rannekorulle tai kännykänkuorelle?

Ikäsuositus: 9-12-vuotiaat.

Operaatio Myrskylintu
klo 14.30

Meri on hädässä ja tarvitsee apuamme! Toiminnallisella museokierroksella seurataan muovilelun matkaa tehtaalta kaupan ja kodin kautta meren muovijätteeksi. Miten muovi syntyy? Ovatko kaikki tavarat tarpeellisia? Matkan varrella opitaan lajittelua, keksitään ympäristöystävällisiä pihaleikkejä ja autetaan myrskylintua pulassa. Tämä pelastusoperaatio ei jää palkitsematta.

Ikäsuositus: 6-8-vuotiaat.

  • SUCHE
  • KONTAKT
  • PRESSE